DOPRAVA ZDARMA pro objednávky nad 690Kč

5 důvodů proč používat pamlskové hlavolamy

"Ahoj pánečci, to je ale dlouhá zima co? Máte dlouhé večery, protože se vám nechcete mrznout na obvyklých dlouhých procházkách a vymýšlíte, jak byste se se svým chlupáčem zabavili? Máte starosti, protože ten váš mazlík nadměrně slintá, kouše všechno, co mu do tlamy přijde nebo přestává mít chuť k jídlu? Mám pro vás skvělé řešení, které vám -haf- hned představím. Hlavolamy (nejen) pro psy. Občas se setkávám s názorem, že hlavolamy pro psy jsou jen drahá hračka. Ale řekněte sami, umí například takový to provazový přetahovadlo, co mám tak rád, tohle?"

  

Proč je dobré ve výchově používat hlavolamy?

1. Víte jak snadno odnaučit štěně kousání bot a všeho možného, nebo jak natrénovat jeho soustředěnost?  

Hlavolamy můžeme chápat jako hru, ale v první řadě se jedná o edukativní pomůcku. Díky procvičování a zvyšování obtížnosti jednotlivých modelů, zabavíte nejen svého chlupáče, ale i sami sebe.

Když se váš chlupáč dostane do tzv. pubertálního věku, dochází při ,,hře" ke stimulaci jeho CNS, šedé kůry mozkové, představivosti, a k analytickému uvažování. Eliminujete kousání kabelů a posilujete jeho individualitu. 

2. Víte jak omezit demonstrativní, majetnické ba dokonce agresivní chování o dospělých hafanů?

Hlavolamy DOGLOG minimalizují dopady celé řady vlivů na psychosomatickou složku jedince a na celé skupiny psychických poruch. Trpí-li váš chlupáč depresemi z nudy, projevuje-li se u něj demonstrativní chování a vy už jej nezvládáte, pak je pro vás hlavolam jasnou volbou, jak jeho psychiku zkrotit a naopak povzbudit. Díky odměnám, které jsou součástí každé ,,hry" pochopí, že jeho demonstrace nejsou na místě. 

3. Víte jak snadno vrátíte psímu seniorovi chuť a elán do života? 

Hlavolamy jsou ideální pomůckou i pro starší jedince. Podporují totiž logické myšlení a aktivují šedou kůru mozkovou. Při jejich pravidelném užívání dochází u senior a ke snížení demence a degenerativních funkcí. Hlavolamy jsou jednoduchý řešením senilní nudy bez činnosti. 

4. Víte jak můžete doma pejska rehabilitovat například po zranění nebo nemoci? 

Záleží vždy na určitém způsobu hraní, kdy dochází k aktivaci preferované oblasti svalových partií. Obecně při ,,hlavolamování" ale dochází k rehabilitaci na neurologické úrovni. K celkové uvolnění endorfinů a k pozitivnímu vlivu na celotělovou harmonizaci těla.

Pro jaké pacienty je rehabilitace s hlavolamy vhodná? 

  • pacienti s neurologickou poruchou - tzv. cvičení lokální svalové oblasti - posilování neurologického reflexu, stimulace reflexního oblouku
  • pacienti po operaci páteře a předního segmentu těla - mobilizace a synchronizace extensorů a flexorů
  • pacienti po ictu
  • pacienti po jednostranné ablaci očního bulbu - synchronizace a rychlejší orientace v prostoru

53057911_1959854577643057_4910326308677877760_n

 

5. Víte jak 100% zabavit každého chlupáče i naháče? 

 


Zlopes Barnabáš